Instytut Morski Nowa publikacja: "Blue Biotechnology in the Baltic Sea Region: New Strategi...

Nowa publikacja: "Blue Biotechnology in the Baltic Sea Region: New Strategies and Future Perspectives".

Instytut Morski w Gda艅sku, jako Partner Wiod膮cy projektu SUBMARINER, zaprasza do zapoznania si臋 z now膮 publikacj膮 pt: "Blue Biotechnology in the Baltic Sea Region: New Strategies and Future Perspectives".


Czy region Morza Ba艂tyckiego mo偶e by膰 regionem modelowym dla b艂臋kitnej biotechnologii? Jakie kroki nale偶y podj膮膰 aby w przysz艂o艣ci wzmocni膰 konkurencyjno艣膰 regionu w tym obszarze. Oto niekt贸re z wiod膮cych pyta艅, b臋d膮ce przedmiotem dyskusji podczas spotkania (SUBMARINER Blue Biotechnology Cooperation Event) realizowanego w ramach projektu SUBMARINER, kt贸re odby艂o si臋 w dniach 9 - 10 maja br. w Kilonii ( Niemcy).


Jednym z rezultat贸w ww. spotkania jest publikacja pt: "B艂臋kitna Biotechnologia w  Regionie Morza Ba艂tyckiego: Nowe Strategie i Perspektywy na Przysz艂o艣膰"  ( "Blue Biotechnology in the Baltic Sea Region: New Strategies and Future Perspectives"), kt贸ra powsta艂a w oparciu o prezentacje przedstawione na spotkaniu.


Informacje i wnioski zawarte w publikacji s膮 niezwykle istotne z punktu widzenia kszta艂towania przysz艂ej polityki morskiej, b臋d膮 r贸wnie偶 s艂u偶y膰 szeroko poj臋tym beneficjentom obszar贸w morskich.

Publikacja "Blue Biotechnology in the Baltic Sea Region..."


Dodatkowe informacje oraz prezentacje publikowane na konferencji
 

 

Informujemy, i偶 administratorem Pa艅stwa danych osobowych jest Instytut Morski w Gda艅sku z siedzib膮 i adresem w Gda艅sku, 80-830, przy ul. D艂ugi Targ 41/42, wpisanym do rejestru przedsi臋biorc贸w przez S膮d Rejonowy Gda艅sk P贸艂noc w Gda艅sku, Wydzia艂 VII Gospodarczy Krajowego Rejestru S膮dowego pod numerem KRS 0000026943, NIP 583-000-35-79. Inspektorem Ochrony Danych, z kt贸rym mo偶esz si臋 skontaktowa膰 w sprawach ochrony swoich danych osobowych jest p. Katarzyna Andrzejak, adres e-mail: iod@im.gda.pl; numer telefonu (058) 301 16 41
Korzystaj膮c z naszej strony wyra偶asz zgod臋 na wykorzystywanie przez nas plik贸w cookies